Ce zi e azi ? Ce zi este azi ? In ce zi suntem ?

20.12.2019 Ziua internațională a solidarității umane – Ce zi e azi ? Ce zi este azi ? In ce zi suntem ?

20.12.2019 Ziua internațională a solidarității umane

20 Decembrie 2019, Ziua internațională a solidarității umane

anunturi - Director web cu anunturi gratuite pe categorii si promovare online gratuita, Anunturi gratuite din Romania, Director web romanesc cu anunturi gratuite pe categorii de interes - anunturi gratuite

Ziua internațională a solidarității umane (International Human Solidarity Day) este marcată, anual, la data de 20 decembrie.

Apreciind solidaritatea ca fiind una dintre valorile fundamentale și universale, care ar trebui să stea la baza relațiilor dintre popoare, în secolul XXI, Adunarea Generală a ONU, prin Rezoluția 60/209 din 22 decembrie 2005, a decis să proclame data de 20 decembrie ca fiind Ziua internațională a solidarității umane.

Celebrarea acestei zile vine în continuarea adoptării de către liderii lumii a Obiectivelor de Dezvoltare Durabilă (ODD) – Agenda 2030 – care a redefinit modul în care comunitatea internațională conlucrează în ceea ce privește un angajament global pentru un altfel de viitor pentru oameni și planetă — unul care să aducă omenirea pe calea dezvoltării durabile.

Ca acord cu vocație universală, punerea în aplicare a noii agende va necesita acțiuni din partea tuturor țărilor. Ea va fi susținută de un parteneriat global care va mobiliza guvernele și a părțile interesate la toate nivelurile.

Astfel, având convingerea că promovarea culturii de solidaritate și spiritul de întrajutorare sunt importante pentru combaterea sărăciei Adunarea Generală a ONU a inițiat, prin Rezoluția 57/265 din 20 decembrie 2002, Fondul Mondial de Solidaritate și, în februarie 2003, acesta a fost instituit ca un fond fiduciar al Programului Națiunilor Unite pentru Dezvoltare. Obiectivul său este eradicarea sărăciei și promovarea dezvoltării umane și sociale în țările în curs de dezvoltare, în special în rândul celor mai sărace segmente ale populației.

Sursa : juridice