Ce zi e azi ? Ce zi este azi ? In ce zi suntem ?

25 noiembrie – Ziua Internationala pentru Eliminarea Violentei impotriva Femeilor – Ce zi e azi ? Ce zi este azi ? In ce zi suntem ?

25 noiembrie – Ziua Internationala pentru Eliminarea Violentei impotriva Femeilor

25 noiembrie – Ziua Internationala pentru Eliminarea Violentei impotriva Femeilor – Violenta asupra femeilor este una dintre cele mai raspandite incalcari ale drepturilor omului din lume.

anunturi - Director web cu anunturi gratuite pe categorii si promovare online gratuita, Anunturi gratuite din Romania, Director web romanesc cu anunturi gratuite pe categorii de interes - anunturi gratuite

Are loc acasa, pe strada, la scoala, la locul de munca, in tabere de refugiati, in spitale. In masura mai mare sau mai mica, se petrece in toate tarile din lume, indiferent de etnie, rasa, varsta, mediul de provenienta, venit sau nivelul de educatie.

Rezolutia a fost introdusa de Republica Dominicana in octombrie 1999. Ziua de 25 decembrie a fost aleasa ca Ziua Internationala pentru Eliminarea Violentei asupra Femeilor pentru a comemora asasinarea violenta a trei dintre surorile Mirabal din Republica Dominicana in anul 1960, in timpul dictaturii lui Rafael Trujillo.