Ce zi e azi ? Ce zi este azi ? In ce zi suntem ?

9 decembrie – Ziua Internationala Anticoruptie – Ce zi e azi ? Ce zi este azi ? In ce zi suntem ?

9 decembrie – Ziua Internationala Anticoruptie

Ziua Internationala Anticoruptie se sarbatoreste in fiecare an la data de 9 decembrie si a debutat la 31 octombrie 2003 prin „Conventia Organizatiei Natiunilor Unite impotriva Coruptiei”. Semnata de Romania la data de 9 decembrie 2003, la Merida (Mexic), si ratificata prin Legea nr. 365 din 15 septembrie 2004, Conventia Organizatiei Natiunilor Unite impotriva Coruptiei este primul tratat cu vocatie universala in domeniul combaterii coruptiei. De asemenea, declaratia Primei Conferinte Anuale si a Adunarii Generale a Asociatiei Internationale a Autoritatilor Anticoruptie, sustinuta la 22-26 octombrie 2006, la Beijing, indeamna autoritatile competente sa aplice prevederile relevante ale Conventiei pentru a stabili si intari sistemul de lupta impotriva coruptiei, precum si incurajarea statelor semnatare cu privire la celebrarea Zilei Internationale Anticoruptie.
In contextul aniversarii Zilei Internationale Anticoruptie – 9 Decembrie, Serviciul Judetean Anticoruptie Vrancea din cadrul Directiei Generale Anticoruptie, cu sprijinul Asociatiei Sportive „Tomita Lazar” din cadrul Inspectoratului de Politie Judetean Vrancea, organizeaza „Cupa Integritatii” – activitate sportiva constand intr-o competitie de tenis de masa la care va participa personal din unitatile M.A.I. de pe raza judetului Vrancea dar si alti invitati.

anunturi - Director web cu anunturi gratuite pe categorii si promovare online gratuita, Anunturi gratuite din Romania, Director web romanesc cu anunturi gratuite pe categorii de interes - anunturi gratuite

Evenimentul va fi organizat in data de 09.12.2019, incepand cu orele 10:00 in sala S.C. Texas 2005 S.R.L. din municipiul Focsani, judetul Vrancea.

Reamintim faptul ca la nivelul judetului Vrancea, Directia Generala Anticoruptie este reprezentata de Serviciul Judetean Anticoruptie Vrancea, al carui sediu se afla pe str. Cezar Bolliac nr. 12 din municipiul Focsani,tel./ fax 0237/207119.

Cetatenii judetului Vrancea care vor sa ia atitudine impotriva actelor de coruptie pot face acest lucru printr-o sesizare la linia gratuita 0800.806.806, prin e-mail la adresa: vrancea.dga@mai.gov.ro sau direct la sediul serviciului, in fiecare zi de miercuri a saptamanii, intre orele 1200- 1500.

Sursa articol : ziare